Zapraszamy na webinarium z cyklu „NatURalna porcja wiedzy na śniadanie"

Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie pełne wiedzy i smaku!

Jeśli interesuje Cię świat lodów, produktów mlecznych i zdrowego odżywiania – nie może Cię zabraknąć!

Start: Poniedziałek 19.05.2025 r.

godz. 9:30 -11.30

W programie:

"Lody bez tajemnic" – dowiedz się, jak powstają najlepsze lody i co kryje się za ich jakością!

Moda na produkty wysokobiałkowe – sprawdź, czy mleko wpisuje się w nowoczesne trendy żywieniowe.

Mleczne pytania, dietetyczne odpowiedzi – praktyczne wskazówki od dietetyka.

 

Spotkaj się z ekspertami z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie i Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

To idealna okazja, by połączyć naukę z pasją do dobrego smaku!

Szczegółowy program wydarzenia:

  • Lody bez tajemnic. Cz.1. Porcja lodowej wiedzy (dr hab. inż. Dorota Najgebauer-Lejko, prof. URK)
  • Lody bez tajemnic. Cz.2. Od pomysłu do pucharka (dr hab. inż. Marek Sady, prof. URK)
  • Moda na produkty wysokobiałkowe. Czy białka mleka i wyroby mleczarskie się w nią wpisują?  (dr inż. Marek Szołtysik - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)
  • Mleczne pytania, dietetyczne odpowiedzi (mgr Maria Przyborowska-Sapek)

 

Dodatkowe informacje:

  • Po wystąpieniach Ekspertów będzie tradycyjnie krótka sesja Q&A

 

Jak dołączyć do wydarzenia?

Wystarczy kliknąć w link do spotkania (tutaj)

 

Zarezerwuj czas! Będzie merytorycznie i smacznie!

Zapraszamy na kolejne webinarium z cyklu „NatURalna porcja wiedzy na śniadanie"

Część 2 - "Poniedziałek w mlecznym stylu" - 10 lutego 2025 r, o godzinie 9.30 

  •  

 

W programie:

Czy zmiany klimatyczne zagrażają krowie? - prof. dr hab. inż. Zygmunt M. Kowalski

Sekrety furcelleranu, czyli o tym, co potrafi "zielony budowniczy" w świecie produktów spożywczych – Prof. dr hab. inż. Ewelina Jamróz

Mleczne sekrety w kuchni: Pomysły na wyjątkowe dania obiadowe – mgr inż. Tomasz Dera

 

Jak dołączyć do wydarzenia? Kliknij link i dołącz do spotkania. Zarezerwuj czas! Będzie merytorycznie i smacznie!