Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie pełne wiedzy i smaku!
Jeśli interesuje Cię świat lodów, produktów mlecznych i zdrowego odżywiania – nie może Cię zabraknąć!
Start: Poniedziałek 19.05.2025 r.
godz. 9:30 -11.30
W programie:
"Lody bez tajemnic" – dowiedz się, jak powstają najlepsze lody i co kryje się za ich jakością!
Moda na produkty wysokobiałkowe – sprawdź, czy mleko wpisuje się w nowoczesne trendy żywieniowe.
Mleczne pytania, dietetyczne odpowiedzi – praktyczne wskazówki od dietetyka.
Spotkaj się z ekspertami z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie i Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
To idealna okazja, by połączyć naukę z pasją do dobrego smaku!
Szczegółowy program wydarzenia:
- Lody bez tajemnic. Cz.1. Porcja lodowej wiedzy (dr hab. inż. Dorota Najgebauer-Lejko, prof. URK)
- Lody bez tajemnic. Cz.2. Od pomysłu do pucharka (dr hab. inż. Marek Sady, prof. URK)
- Moda na produkty wysokobiałkowe. Czy białka mleka i wyroby mleczarskie się w nią wpisują? (dr inż. Marek Szołtysik - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)
- Mleczne pytania, dietetyczne odpowiedzi (mgr Maria Przyborowska-Sapek)
Dodatkowe informacje:
- Po wystąpieniach Ekspertów będzie tradycyjnie krótka sesja Q&A
Jak dołączyć do wydarzenia?
Wystarczy kliknąć w link do spotkania (tutaj)
Zarezerwuj czas! Będzie merytorycznie i smacznie!
Część 2 - "Poniedziałek w mlecznym stylu" - 10 lutego 2025 r, o godzinie 9.30
W programie:
Czy zmiany klimatyczne zagrażają krowie? - prof. dr hab. inż. Zygmunt M. Kowalski
Sekrety furcelleranu, czyli o tym, co potrafi "zielony budowniczy" w świecie produktów spożywczych – Prof. dr hab. inż. Ewelina Jamróz
Mleczne sekrety w kuchni: Pomysły na wyjątkowe dania obiadowe – mgr inż. Tomasz Dera
Jak dołączyć do wydarzenia? Kliknij link i dołącz do spotkania. Zarezerwuj czas! Będzie merytorycznie i smacznie!