W ramach badań w obszarze I, których celem było m.in. opracowanie technologii produkcji innowacyjnych wyrobów mleczarskich, powstało już kilkanaście nowych produktów, a kolejne są w trakcie przygotowania.
Szczegóły dotyczące produktów oraz dane kontaktowe znajdziecie Państwo poniżej.
Zachęcamy do śledzenia naszej strony i kontaktu z pomysłodawcami!
- Garlaktika – kremowy ser z dodatkiem czarnego czosnku
- Jogoballs – suszone przekąski
- Jogurt na bazie mikroflory z polskich produktów regionalnych
- Jogurt z dodatkiem preparatów wysokobiałkowych
- Jogurt z mikrokapsułkowanym kompleksem lipidowym o potencjale neuroprotekcyjnym
- Jogurt ze zwiększoną zawartością łatwoprzyswajalnego żelaza
- Ketolada mleczna – białkowy strzał
- Lody z soplówką jeżowatą Hericium erinaceus
- LUBIAŁEK – wysokobiałkowy ser twardy
- Owocjo protein
- Ser dojrzewający wyprodukowany z udziałem drożdży Y. lipolytica jako kultury wspomagającej
- Ser topiony z dodatkami roślinnymi o zmniejszonej zawartości sodu i fosforu
- Szampan serwatkowy EkoRokit
- Szampan serwatkowy EkoRose
- Wysokobiałkowe preparaty zawierające kazeinę, białka serum mleka, białka otrzymane w wyniku frakcjonowania serwatki i maślanki
- Yogizandra – jogurt z dodatkiem cytryńca chińskiego (Schisandra chinensis)