Nagranie z naszego drugiego odcinka "Poniedziałek w mlecznym stylu"
W odcinku:
- Czy zmiany klimatyczne zagrażają krowie? - prof. dr hab. inż. Zygmunt M. Kowalski
- Sekrety furcelleranu, czyli o tym, co potrafi "zielony budowniczy" w świecie produktów spożywczych – prof. dr hab. inż. Ewelina Jamróz
- Mleczne sekrety w kuchni: Pomysły na wyjątkowe dania obiadowe – mgr inż. Tomasz Dera
Prowadząca: dr hab. Kinga Topolska, prof. URK, Wydział Technologii Żywności - UR w Krakowie, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Zachęcamy do oglądania! Całość dostępna na naszej stronie na Facebooku.
Nagranie webinaru "NatURalna porcja wiedzy na śniadanie" Część 1 - "Poniedziałek w mlecznym stylu" dostępna TUTAJ.
22 listopada br. w Centrum Kongresowym URK (al. 29 Listopada 46 w Krakowie) odbyła się konferencja pt. „Sieć badawcza uczelni przyrodniczych na rzecz rozwoju polskiego sektora mleczarskiego – projekt badawczy” w ramach pilotażowego programu Ministerstwa Edukacji i Nauki pt. „Nauka dla przetwórstwa rolno-spożywczego”. Akronim projektu "SUPRIM". Projekt „Nauka dla przetwórstwa rolno-spożywczego” będzie realizowany w latach 2023-2027.