Jedzenie ma Znaczenie - naukowcy WTŻ URK w TVP

Zapraszamy do obejrzenia zapowiedzi odcinka "Jedzenie ma Znaczenie" z udziałem naukowców z Wydziału Technologii Żywności URK w Krakowie. 

Było naukowo, smakowicie, wesoło i bardzo edukacyjnie!

Zachęcamy do oglądania filmu oraz poprzednich odcinków programu, które można znaleźć na TVP.vod 

"Poniedziałek w mlecznym stylu" cz.2 (10 lutego 2025 r.) - materiały z webinarium

Nagranie z naszego drugiego odcinka "Poniedziałek w mlecznym stylu"

W odcinku:

  • Czy zmiany klimatyczne zagrażają krowie? - prof. dr hab. inż. Zygmunt M. Kowalski
  • Sekrety furcelleranu, czyli o tym, co potrafi "zielony budowniczy" w świecie produktów spożywczych – prof. dr hab. inż. Ewelina Jamróz
  • Mleczne sekrety w kuchni: Pomysły na wyjątkowe dania obiadowe – mgr inż. Tomasz Dera

Prowadząca: dr hab. Kinga Topolska, prof. URK, Wydział Technologii Żywności - UR w Krakowie, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

Zachęcamy do oglądania! Całość dostępna na naszej stronie na Facebooku.

"Poniedziałek w mlecznym stylu" (28 października 2024 r.) - materiały z webinarium

Nagranie webinaru "NatURalna porcja wiedzy na śniadanie" Część 1 - "Poniedziałek w mlecznym stylu" dostępna TUTAJ.

Relacja z konferencji w ramach programu pilotażowego „Nauka dla przetwórstwa rolno-spożywczego"

22 listopada br. w Centrum Kongresowym URK (al. 29 Listopada 46 w Krakowie) odbyła się konferencja pt. „Sieć badawcza uczelni przyrodniczych na rzecz rozwoju polskiego sektora mleczarskiego – projekt badawczy” w ramach pilotażowego programu Ministerstwa Edukacji i Nauki pt. „Nauka dla przetwórstwa rolno-spożywczego”. Akronim projektu "SUPRIM". Projekt „Nauka dla przetwórstwa rolno-spożywczego” będzie realizowany w latach 2023-2027.