Sieć badawcza uczelni przyrodniczych na rzecz rozwoju polskiego sektora mleczarskiego - projekt badawczy
  • Strona główna
  • Aktualności
    • Nadchodzące wydarzenia
    • Archiwum wydarzeń
  • Strefa producenta
    • Jakość i bezpieczeństwo mleka
    • Produkcja mleka a środowisko
    • Aspekty ekonomiczne
    • Dobre praktyki
    • Współpraca
  • Strefa przetwórcy
    • Jakość i bezpieczeństwo produktów mleczarskich
    • Innowacje procesowe i produktowe
    • Sektor mleczarski a środowisko
    • Dobre praktyki
    • Współpraca
  • Strefa konsumenta
    • Aktualności ze świata nauki
    • Fakty i mity
    • Kącik juniora
    • Kącik seniora
    • Dla konsumentów ze specjalnymi potrzebami
    • Od laboratorium do kuchni – odkrywamy mleczne sekrety
  • Baza wiedzy
    • Publikacje naukowe i branżowe
    • Materiały popularyzatorskie
    • Ekspertyzy i wytyczne
    • Narzędzia cyfrowe
    • Materiały multimedialne
    • Strefa partnerów projektu
    • Produkty i technologie opracowane w ramach projektu
07 Jul, 2025

Pomoce dydaktyczne

Scenariusze lekcji:

  • Odżywiaj się świadomie – ważna rola produktów mlecznych w diecie nastolatka 
  • Fakty i mity o mleku - scenariusz lekcji dla szkół ponadpodstawowych
  • Karty pracy - produkty mleczarskie 

 

Broszury:

  • dla dzieci: Mleczne przygody - dlaczego warto pić mleko? 
  • dla młodzieży: Dlaczego warto spożywać produkty mleczne?
  • dla rodziców: Korzyści płynące ze spożywania przez dzieci produktów mlecznych 

 

 

Image

Skontaktuj się z nami w sprawie projektu, aby wspólnie stworzyć innowacyjne rozwiązania dla przemysłu mleczarskiego.

Nasze strefy
  • Strefa producenta
  • Strefa przetwórcy
  • Strefa konsumenta
Przydatne linki
  • Home
  Sieć badawcza uczelni przyrodniczych na rzecz rozwoju polskiego sektora mleczarskiego - projekt badawczy
  • Strona główna
  • Aktualności
    • Nadchodzące wydarzenia
    • Archiwum wydarzeń
  • Strefa producenta
    • Jakość i bezpieczeństwo mleka
    • Produkcja mleka a środowisko
    • Aspekty ekonomiczne
    • Dobre praktyki
    • Współpraca
  • Strefa przetwórcy
    • Jakość i bezpieczeństwo produktów mleczarskich
    • Innowacje procesowe i produktowe
    • Sektor mleczarski a środowisko
    • Dobre praktyki
    • Współpraca
  • Strefa konsumenta
    • Aktualności ze świata nauki
    • Fakty i mity
    • Kącik juniora
    • Kącik seniora
    • Dla konsumentów ze specjalnymi potrzebami
    • Od laboratorium do kuchni – odkrywamy mleczne sekrety
  • Baza wiedzy
    • Publikacje naukowe i branżowe
    • Materiały popularyzatorskie
    • Ekspertyzy i wytyczne
    • Narzędzia cyfrowe
    • Materiały multimedialne
    • Strefa partnerów projektu
    • Produkty i technologie opracowane w ramach projektu